četvrtak, 26. kolovoza 2010.

Put putujem.....

Napokon je došao i na mene red da idem na jedan mali kraći put,idem u Zagreb i bit ću tamo cijeli vikend!

Nadam se da se vidimo na kavici i da ću stić na bar jednu radionicu! Ja popodne radim i nema me prije jedan,a ujutro već idem za Zagreb! Čujemo se i tipkamo od ponedjeljka,puse svima!

Nisam imala internet (i didn't have internet)

Drage moje,nisam imala internet od nedjelje,greška na dial-up konekciji,netko je čeprkao po kompjuteru i sve poremeti :( Zato su mi danas došli tehničari i sve riješili! Zbog toga nisam mogla komentirati vaše postove,a vidim da imam dosta zaostataka. Inaće mjenjam mamu na poslu tako da nisam nikako stigla ni upalit kompjuter.

Toliko od mene,pozdrav


Vaša Tina

srijeda, 11. kolovoza 2010.

Slike mog cvijeća (photos of my flowers)

Prije 4 godine,ako ne i više,kupila sam svoje prve reznice ruža. Iako nemam svoj vrt to me nije spriječilo da ih zato držim na balkonu.Međutim,nesviđa se svakom moje cvijeće,neki govore kako sam si đunglu napravila od balkona,a ni brat ne odobrava sve  to silno cvijeće koje imam. Neke su slike prošlogodišnje,neke su od ove godine. Stavljam ih na blog,kao podsjetnik što sam stvarala godinama a što bih mogla izgubiti(ukoliko dođe do selidbe u novi stan ako  balkon nebude dovoljno velik da na njega ne stane  cvjeće)



malo stabalce kumkvamata,križanca mandarine i limuna,slatko-kiselkastog okusa
orhideja koja je kratko bila kod mene,nažalost propala,više joj nije bilo spasa
i jedna koja je samo lani cvala kad sam je kupila

svaki odlazak na groblje našim najmilijima koji nisu sa nama ne prolazi bez ruža,ljiljana i ostalog cvijeća

u crno-bjeloj boji,pogledajte kako bjela ruža dolazi do izražaja(kupovne,ne moje!)
amarilisi koji su ove godine nešto slabije cvjetali


igra na aparatu sa micro i macro postavkama

 


moji ljiljani


buket koji sam lani dobila za rođendan




malo fuksija

moje ruže


i meni najdraža slika ruže:
to bi ukratko bilo sve,nadam se da vas nisam ugnjavila slikama,ovo podsjećam samu sebe,bez čega bi u skorije vrijeme mogla ostati. Ako do toga i dođe,nadam se da ću nać nekog tko voli cvijeće i tko će vodit brigu o njemu kao i ja.

utorak, 10. kolovoza 2010.

Maslina je neobrana.....

Maslina je neobrana,nima koga da je bere...... Još jedan rad u salvetnoj tehnici,ovaj put sa motivom masline na kuhinjskoj dasci. Prvo sam mislila stavit samo motiv kućice uokviren ružama,međutim u to mi se ništa nije uklapalo,unakazila bi motiv a nebi ništa dobila. Morala bi docrtavat ili dodavat motive sa više salveta da bi dobila ono što sam zamislila. Čemu komplicirat kad može i jednostavnije? I ovaj rad je bio na izložbi.


This is the work that i made on kitchen board. I was thinking made a house with roses around,but nothing was mach like i think. So i decide take a motive  with house and olive. Little bit brown and sand color,and my work is done.And this work was on my exhibition. I hope you like it.

To the next post,enjoy in the summer,sea,sun,and be creative
Loves you,Tina

nedjelja, 8. kolovoza 2010.

Dječiji motiv-II

Još jedan dječiji motiv rađen na velikoj keramičkoj pločici. Jednoslojna salveta koja je maksimalno iskorištena i koja je bila izložena na izložbi.

Another one children motiv,make on big  ceramic sheet.One layer napkin which  is maximum use and she was on exhibition.

I hope you like it.

petak, 6. kolovoza 2010.

Tutorial:kutijica za nakit(jewelry box)

Našla sam još 3 zgodna i jednostavna tutoriala kako napraviti od papira malu kutijicu za nakit. Nadam se da će vam se svidjeti!

I found a 3 little and simple tutorial how to make a jewelry paper box. I hope you like it!

Tutorial1 Tutorial2 Tutorial3 and one video tutorial

srijeda, 4. kolovoza 2010.

Tutorial: Fotografiranje nakita

Našla sam jedan mali zgodni tutorial za slikanje nakita a može poslužit i za slikanje manjih radova kao što su npr: kutijice i sl. Koliko ste se puta mučili sa slikavanjem nakita i ostalih radova? Koliko smo puta  izbrisale slike i ponovo slikavale rad? Ako poput mene živite u polusjenovitom stanu a jutarnjeg sunca nemate puno,ovaj tutorijal će biti od velike pomoći. Tutorial

I found one a good tutorial how to make a quality photos of jewelry,some small box,and other things.
How many time you have erase photos becaouse they not good,and try to make a good photo? If you live like me in half shadow apartment and sunny daylight you don't have a lot this tutorial will be helpful.

ponedjeljak, 2. kolovoza 2010.

Natječaj-najbolji rad mjeseca( i win!)

Na forumu Radionica snova svaki mjesec se biraju najbolji radovi u nakitu i ostalim radovima koji nisu nakit. Tako je moja tacna-ruža pobjedila sa 8 glasova i djelim prvo mjesto sa forumašicom Vader čije radove možete vidjeti u njenoj temi na forumu ili na njenom  albumu. Članak se nalazi na početnoj stranici Radionice snova ovde

Da sam pobjednica,saznala sam 26.7.,samo sam čekala da se i službeno objavi na stranici foruma kako bi na blog mogla stavit novi članak i link jer neke galerije nisu vidljive gostima. U arhivi radova možete vidjet radove i ostalih pobjednica.

A sad slika pobjedničkog rada:

Radovi proljetnog swapa

Prije 5 mjeseci moja prijateljica i kreativna bloggerica linda organizirala je proljetni swap. Sudjelovala sam na proljetnom swapu na Cif-u i odmah po otvaranju swapa znala sam da ću radit tacnu sa motivom ruže a još nisam imala ni svoju swap partnericu. I swap je bio pogođen! Melita,mlada mama i cvjećarka po zanimanju voli rozu boju a omiljeni cvijet joj je ruža. Čim ga je dobila toliko mi se zahvaljiva i govorila koliko je oduševljena mojim radovima. Narukvicu je malena sebi uzela a mami su ostale nausnice i tacna :)


naušnice




iiiii meni najdraži dio swapa tacna


sam rad je dosta bogat pa sam odustala od stavljanja bilo kakvog okvira jer mi ni jedan nije odgovarao,ovako mi je ipak ljepše,bar meni :)