subota, 10. srpnja 2010.

Problemi sa bojom :((

Već neko vrijeme koristim običnu bijelu boju za zidove koja mi se pokazala dosta dobrom za radove pogotovo kod drva i matiranih keramičkih pločica.

Za izložbu sam mislila radit još par stvarčica na plastičnom srcu od bombonjere,sjajnoj keramičkoj pločici,metalnoj pločici i staklu. Međutim boja mi se diže! :(( Uspijem nanjeti 1 sloj ali drugi nikako.

Sve što sam u prvom nanosu stavila,morala sam potopit  vodu. Neznam sta da radim. Koje boje vi koristite kad krenete radit salvetnu tehniku? Što bi mi preporučili za predmete koji imaju glatku i sjajnu površinu a da mi se boja ne skida?

Počela sam radit jednu krasnu vazu,prvi nanos boje sam stavila,zaljepila par ružica a onda mi se boja počela skidat,a motiv mi se više nije hvatao za podlogu,tako je moja vaza nažalost ostala nedovršena.

Svi prijedlozi i savjeti su dobrodošli!

Broj komentara: 12:

  1. Ako možeš, probaj površinu malo pošmirglati brusnim papirom, onda bi se boja trebala bolje primati jer će površina biti hrapavija...
    Ili probaj prvi sloj nanijeti spužvicom u tankom sloju pa kad se skroz posuši možeš isto malo pošmirglati pa tek onda početi s novim slojem boje.

    Osim toga, za skroz glatke površine koje se ne daju šmirglati, možeš kupiti 'primer' (u spreju ili tekući) za glatke površine (staklo/plastiku) koji se nanosi prije bojanja.
    Ili jednostavno probaj površinu posprejati lakom za kosu prije nego ju ideš bojati, to će isto glatkoj površini dati malo grublju teksturu i manje su šanse da se boja odvaja od površine :)

    Većinom koristim hobby/slikarske akrilne boje ili akrilne boje za drvo iz Boje&lakovi trgovina i to na raznim vrstama površina.

    Sretno, nadam se da će nešto od savjeta koristiti :)

    OdgovoriIzbriši
  2. kami draga hvala ti puno na savjetima,budem ih svakako isprobala a svoja iskustva i što mi je najbolje uspjelo kod riješavanja ovog problema svakako ću podjelit sa vama na blogu.

    hvala ti kami još jednom!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hi!
    thanks for your visit
    very nice blog
    from Chile
    c@

    OdgovoriIzbriši
  4. Carolina thanks for visit my blog.

    your blog is nice.

    greatings from Croatia,Split

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja za tvrde podloge koristim akrilnu boju.Jedanput sam bojala plastiku i koristila sam bijelu temeljnu akrilnu boju, ona je zrnastija i super pokriva glatke povrsine.
    Probaj, neces fulati.Pozdrav, Biljana

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdrav, skokni do mog bloga pa preuzmi jednu malu nagradicu. .uživaj.

    OdgovoriIzbriši
  7. Draga, imas nagradicu na mom blogu, samo nastavi stvarati carolije

    OdgovoriIzbriši
  8. hej draga,kami ti je sve rekla,neman nista dodat po pitanju boje,nego svrati i do mene,ceka te nagradica..kissss!!!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala na posjeti Tina, lijepo sam se prošetala i n auživala u ljetu tvojih radova, nadam se da je izložba bila uspješna u svakom pogledu. Pozdrav. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
  10. Pantagana,Kaća,hvala vam drage moje od srca na nagradama :)

    Villa Loredana,drago mije da ste uživali u slikama sa izložbe. Imali smo dosta reklama,na lkalnom radiju i tv-u,vizitke su planule u trenu ali niti jedan mail,niti jedan poziv,nitko nije pokazao zanimanje za ijedan rad,ništa se nije prodalo.

    Bar sam sudjelovala,meni je ovo 3.skupna izložba sa nakitom,a sve skupa 5.od 2000.godine kad sam imala dvi izlozbe sa fotoklubom od čega je jedna gostovala u Zaagrebu.

    OdgovoriIzbriši
  11. Kami je super-enciklopedijica tako da sam i ja sad naučila nešto novoga ovdje!
    Ne radim baš na plastici,a na staklu nisam imala puno problema iako sam razmišljala o kupovanju temeljne boje ili primera za ovakve stvari! Za zamjenu ti može poslužiti bezbojni MAT lak u spreju koji daje finu lagano hrapavu teksturu podlozi koju si presprejala tako da se boja onda lakše prima i ne klizi!
    Javi rezultate! :)

    OdgovoriIzbriši
  12. budem kupila mat bezbojni lak pa probam. nego,gdje mogu kupiti primer,dali ga ima za kupit u hobby dućanima ili ga ima i u boje i lakovi? nisam tako nesto nikad kupovala pa pitam.

    OdgovoriIzbriši

thank you for stop by and leave a comment