10 jaja(odvojiti žumance)
10 žlica šećera(1 čaša jogurta)
6 žlica brašna + 1 prašak za pecivo
20 dkg oraha-mljevenih.
bjelanjac
Postupak: Miksati žumance sa šećerom,brašno se izmješa sa prakšom.Bjelance se izmiksa dok ne očvrsne. U žumance se dodaje postupno snijeg od bjelanjca,brašno,orasi i tako dok se sve ne namirnice ne izmješaju.
Peći na 180-200*C ovisno o pećnici 30-40 min.
Krema: Od 1/2 litre mlijeka se odvoji 3-4 žlice i pomješa sa 3 žlice šećera i 3-4 žlice gusnela. Stavi se prokuhati ostatak mlijeka i umješa šećer i gusnel.Kad se smjesa ohladi doda se sok od pola limuna + 1 maslac ili margarin se izmiksa sa smjesom.
Ukrasiti po želji. Za sestru smo radili istu tortu samo što smo za kremu stavili puding od vanilije.
Barbarinu tortu smo ukrasili gotovim figuricama od ticino mase,krokanta(3,5kn/kom) šlagom,višnjama i bombonima u boji.
Kakva tortaaaa!!!!
OdgovoriIzbrišihvala za recept :)))
Sretan rođendan tvojima i nadam se da ste guštale, baš si ih lijepo ukrasila, ova Barbarina je preslatka!
OdgovoriIzbrišiAppétissant !
OdgovoriIzbrišiAnna
njami, njami... sad moram nesto slatko..heheheh
OdgovoriIzbrišitorteee,evo kako je hladno i ja bi tortu
OdgovoriIzbriši