petak, 14. rujna 2012.

poklon za baku

Prije 3 mjeseca prijateljica me molila ako bi joj mogla napravit komplet okvira i tacne baki za rođendan. Pošalje mi na fb sliku unučadi pa prema njima treba napravit nešto nježno,dječije,ništa nenosko tj.kričavih boja. Zatim tacnu na bjeloj podlozi ali sa cvijetnim uzorkom ali ništa napadno,već nešto decentno. Nemoj mislit da ti se mišam u posal ali to otprilike želim. Dapače,što više nabrajaš meni je lakše pa znam na čemu sam. Okvir: ravni ili valoviti? Svejedno! Tacna: Srednje veličnine

Predložim žutu boju okvira sa simpatičnim bubamara i slovima unučadi u nježnim pastelnim tonovima a za tacnu sitne ružice u rozoj boji a izvanka u natur. Dogovor je već bio tu! Skiciram si u bilježnicu sve dok mi je još na pameti pa odem u nabavku materjala. Prvo sam radila dječiji okvir,i to mi je bio najveći užitak.Bubamare sam čupkala pa rezala škarama za nokte a neke su bubice na moju žalost ostale bez ticala :(

Rozu koju sam već imala bila je prekričava pa sam uzela novu,nježniju boju. I tako zamješala plavu,žutu i rozu i evo okvira:

                                             
      Dječica se zovu: Klara,Mia,David i Luka. Imena uopće nisam slagala po starosti već sam si dala oduška i malo se poigrala redosljedom.

A sad tacna i prije nego što stavim sliku da vam kažem: ukoliko radite sa lazurnim bojama za drvo,treba vam malo veća kacavida(šarafciger) i vrh malo dublje gurnite ispod poklopca da je možete otvorit ali pazite jer će vam se prolit malo laka. Preporuka da to radite na otvorenom i da se opremite kartonima i reklamama jer će vam svakakao trebat. Na miris ćete se s vremenom naviknut. Možete koristit meku spužvicu ili kist ali to više nije lako za oprat pa vam je možda bolje žrtvovat jednu spužvu za suđe :)

Ako ćete radit kao i ja prvo tad radite sa lazurom pa tek onda akrilnim bojama jer jednom kad lazura kapne na boju to je nemoguče poslje prekrit osim ako poviše toga ne stavite motiv i malo točkica :))

Učite na mojim greškama!

I da neduljim evo tacne:

                               

Tacna ima nekoliko premaza laruze,koliko ih je,nisam brojala samo znam da se sporo suši i da sam je radila danima. Što više gledam slike sve mi se više sviđa. Baka je bila presretna darom a okvir drži na najvidljivijem mjestu u stanu. Za Maju sam lani radila tortu kad je postala mama,i ove godine okvire . Sa notama i rukopisom išao je starijoj sestri Mariji za rođendan,Maja je uzela sa strainskim rukopisom a moja kuma si je uzela ovaj sa lavandom.

Još imam 2 decoupage posta i 2 para naušnica i to je to od mene za sada.

Do sljedećeg tipkanja
LP;Tina                                                                                             

Broj komentara: 11:

  1. Okvir je presladak. obožavam tu salveticu s bubamarama. Savjet: kad su ticala na bubamarama i na leptirima pretanka za rezanje, nanesi prvo salvetu na podlogu a onda nacrtaj ticala. Kod ovih bubamara to bi bilo roza bojom, a npr. na leptirima crnom bojom i tankim kistićem. Pozdrav, Jasminka

    OdgovoriIzbriši
  2. prekrasan okvir a tacna je ajme baš je dobra

    OdgovoriIzbriši
  3. Tacna je fenomenalna, a okvirić bas simpa.:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Sve ti je stvarno odlično ispalo! Bubamare su zakon, a tacna je baš prikladno sređena :)

    OdgovoriIzbriši
  5. nije ni tacna za bacit ali okvir izgleda fantastično <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Volim vintage stvari, ali okvirić mi je fenomenalan!!! Vjerujem da se baka oduševila!!! :)))

    OdgovoriIzbriši
  7. Okvir je presladak, tacna je vrlo elegantna i prefinjena :)
    Lepo je podsećanje na stare radove.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ma sve ti je savrseno. Morat ces nam jednu radionicu organizirat :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasno je! Pogotovo tacna. :D Obožavam takve uzorke, mogla bih i sebi napraviti jednu. :))

    OdgovoriIzbriši
  10. Sladak okvir,tacna baš za baku.Lijepo je sve ispalo,unatoč malim poteškoćama.

    OdgovoriIzbriši

thank you for stop by and leave a comment