subota, 8. prosinca 2012.

iz radionice djeda mraza: story book

I došla je zima,ona prava! Snjega ima u lijepoj našoj,ovde u Splitu je stala kiša i okreće na buru. Nemogu reći kako nebi voljela vidit ponovo malo pahuljica.Nadam se da ste u toplo i da uživate u toploj čokoladi i čajevima. Krajem 10og mjeseca bila sam na radionici kod naše kike. Radili smo kutiju-knjigu sa dekupaž papirom,das masom,wax pastom,gel pastom, crnom i ljubičastom bojom i čipkatorom za scrapbook.  Evo što sam ja napravila:

                                                     
                                                     
                                                       detalji:

                                                     
                                                           

                                                        
Das masu smo ljepili sa onim ljepilom za papir koji je bijele boje i kad se osušila tada smo ga bojali. Ovaj otisak smo dobili sa jednom vrstom silikonskog pečata sličnog za čestitke. Ja sam htjela na tekst a ne note.

Da bi dobili ovakav otisak potrebno ga je dobro pritisnit bocom i nakon toga pažljivo odvojit kako slova/note nebi pukli prilikom odvajanja. Dok je das masa još vlazna možete je spojit prstima koje ste umočili u malo vode. Još kad je obojate prijelazi se i nevide jer je tesko stavit iz jednog komada pa to radite 2x. Snjeg na prozoruje naglasen gelom (obični gel a imate i onaj 3D)  Medo je rađen isto na das masi a prije smo ga rezali prateći njegove linije te onda ljepili ljepilom za papir.

 Potrebno je pazljivo stavit motiv na motiv a meni se dogodilo da je motiv malo otplesao ili otklizao dok je ljepilo bilo mokro pa ako se odlučite tako nesto radit morate na to pazit i stavit malo manje ljepila. Kutija je bojana u crnu i ljubičastu boju te je nagalašena sa wax pastom u srebrenoj boji,ja sam usla i malo u motiv da dobijem jednu lipu maglicu na dnu. Mama mi je platila ovu radionicu pa sam joj u znak zahvalnosti rad poklonila a sestra je bila ljubomorna. Ona bi najradije sve za sebe što god ja napravim,a to nemože tako.  Ako šta nije jasno,slobodno pitajte.
E jesam se raspisla....

Edit: song from the paper: Star light,star bright,
                          First star i see tonight
                          I wish,i may,
                          I wish,i might
                          Have the wish
                          I wish tonight

Do sljedećeg tipkanja
LP,Tina

          



Broj komentara: 12:

  1. woooow!! odlično je, dobro si objasnila! detalji su predivni, medo je sladak, sve se super uklopilo :)) oduševljena sam ovim radom!

    OdgovoriIzbriši
  2. Lovely teddybear...
    Thanks for the visit.
    Have a nice Sunday.
    Anna

    OdgovoriIzbriši
  3. Wow, super ti je ovo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. wow, ovo je predivno, savršen poklon za mamu (ili za bilo kog drugog uostalom), ali kako je mama bila sponzor red je da ona zadrži uspomenu... oduševljena sam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. naravno da je za mamu! da nje nije bilo nebi ni isla na radionicu

      Izbriši
  5. hvala vam svima na divnim komentarima

    OdgovoriIzbriši

thank you for stop by and leave a comment